Anaya feat. Sol i Örebro – Tirana – Stockholm

Anaya feat Sol

Anaya feat. Sol är en duo som förenar klassiska låtar från 50-talet och framåt med ny elektronisk musik. Sol sjunger på engelska eller svenska till musik som spelas av Anaya bakom skivspelarna: allt från nu jazz/downbeat/dub till house/techno.

Fredag 27 maj blir det en After Work med Anaya feat. Sol på Heavens Door i Örebro. I juni spelar de i Tirana (Albanien) på Sky Bar lör 4 juni och på svenska ambassaden 6 juni (mer info kommer snart).  Därefter spelar de på Electric Islands officiella efterfest 11 juni i Stockholm.

Sol (Sol Andersson) bor i Stockholm och är sångerska och producent på heltid. Hon började med klassisk sång och i början av 90-talet upptäckte hon elektronisk musik. Hon har studerat electroakustisk komposition vid EMS och skriver idag musik till olika ensembler inom sin genre. Genom åren har hon arbetat med olika projekt som t.ex. Ana International Penetrator, Sowl och Noisebud.

Anaya (Anna Öström) bor i Örebro och är vinyl-dj sedan slutet av 90-talet. Tillsammans med sin dj-partner Anna Gavanas har hon nyligen släppt boken ”Dj-liv: Historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm” (Gidlunds). Hon har också varit delägare i dj-kaféet Svaj, drivit klubbar, startat dj-nätverket Sister Sthlm (tillsammans med Anna Gavanas) och varit medlem i technokvartetten Ana International Penetrator.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s