Läs artikeln om 80-talets DJ-kultur på Ord & Bilds hemsida!

Vad vet du om 80-talets dj-scen i Stockholm? Tidskriften Ord & Bild har i sitt senaste nummer bara fokuserat på 80-talet. DJ-liv har bidragit med ett utkast från boken. Har ni inte köpt numret (som även inkluderar bilder) kan ni få ett smakprov här.

Ord & Bild4

Det knakar i Stockholms garderober. Om 80-talets DJ-kultur.

“Texten är ett utdrag ur kommande boken DJ-liv: historien om hur diskjockeys erövrade Stockholm (Gidlunds feb 2016), skriven tillsammans med Anna Öström. I boken intervjuas även DJ:s från 1970-talets discovåg, 1990-talets rave-era och 2000-talets techno- och housekultur. Queersceners inflytande spåras och boken följer internationella influenser och korsbefruktningar mellan genrer. Boken visar också hur DJ-kulturen närts av ungdomsgårdar, förortsrörelser och skivbutiker.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s